Braveheart og kegler

Er dette din eneste ”redning” lige nu? Lidt tanker i Corona-tiden

Jeg er godt nok glad for, at jeg har en hest i disse dage. Jeg NYDER i den grad at være sammen med Braveheart. Jeg kan være i naturen (og takker for det gode forårsvejr!), jeg kan tage mig af Braveheart og jeg kan tale sammen med andre på afstand. Skønt!

Jeg er meget taknemmelig for hestetiden – er dog samtidig meget bevidst om, at Braveheart ikke skal have ansvaret for at holde mig glad. Man kan nemt – utilsigtet – komme til at lægge det over på hestens skuldre ved hjælp af et typisk tanke-mønster: ”Jeg ville ikke være glad, hvis ikke jeg kunne være sammen med min hest” og det kan hesten godt mærke. Derudover er jeg også ekstra opmærksom på, hvordan jeg påvirker Braveheart pga. vores nye ”Corona-hverdag”. Hestene kan selvfølgelig mærke uroen omkring dem og vores følelser omkring situationen. Angst, frustration, sorg, tristhed og manglende fokus opstår – og påvirker hestene. Nogle af os påvirkes lidt og andre meget og hestene påvirkes naturligvis ligeså forskelligt.

Heldigvis kan vi opnå at være glade trods det nuværende verdensbillede – også selvom det p.t. godt kan føles som vores eneste redning, at vi kan komme hen til hesten – væk fra hjemmets 4 vægge og væk fra nyhedsudsendelser, som KUN beretter om Covid-19/Corona. Men så snart vi ser det som ”eneste redning”, så har vi faktisk lagt ansvaret over på hesten.

 

Vi kan styre hjernen

Vi kan heldigvis bevidst påvirke vores hjerner, så vi bliver gladere og bedre versioner af os selv – og dermed skabe grobund for en bedre relation med hesten under krisen. 2 af de meget enkle måder at gøre det er:

  • Gå ture. Ikke sammen med hesten. Bare dig selv. Mindst 45 minutter ad gangen og mindst 3 gange om ugen. Fokusér på punkter over næsehøjde mens du går og hold et moderat tempo – ikke for langsomt og ikke for hurtigt. Det er videnskabeligt bevist, at det er ren balsam for sjælen og anvendes af fagfolk som terapi mod stress og depressioner.
  • Meditér. Det giver ro og fokus! Det er bevist, at det virker. Læs evt. mit blogindlæg om netop ro og fokus her: https://www.horsemama.dk/kom-tilbage-naar-du-er-her/

 

Og så et lille ekstra råd herfra…. LUK for de nyheder. I hvert fald for den konstante nyhedsstrøm. Jeg ved det er svært at undgå dem, men begræns dig til at høre eller se få nyhedsudsendelser om dagen. Vi bliver bombarderet af nyheder med alle mulige formodninger om, hvordan tingene vil udvikle sig. Og det ved ingen endnu. Det er naturligvis vigtigt at holde sig opdateret vedr. regler, påbud og anvisninger, men vi behøver ikke høre det samme indhold i 4 gange radioavis på en formiddag.

Og har du en dårlig dag – for dem har vi jo alle ind imellem – så lyt til dig selv og planlæg din træning/ridning ud fra dit energiniveau og humør. Lad være med at ride dressur eller lave avanceret træning fra jorden, hvis du er trist eller ufokuseret. Hæng ud med hesten og nyd bare at være sammen. Har du energi til det, så gå en tur med hesten eller rid en tur i skoven. Og ellers giv hesten fri. Med mindre du har dyrlæge eller behandlers ord for at du skal foretage dig noget aktivt med hesten hver dag, tager den nok ikke skade af en fridag.

 

HorseMama-virtuelt-kram

Camilla

 


 

HorseMama-tip:

Så enkelt kan du motivere hesten

Går der lidt ”trummerum” i aktiviteterne, kan du motivere hesten ved at stimulere dens nysgerrighed. Lad den lege med en bold, nogle kegler, lad den undersøge træstammer, bomme eller noget andet. (Tjek først at det er sikkert…). Jeg har selv købt nogle fodboldkegler, som Braveheart får lov til at undersøge og lege med (kun under opsyn naturligvis). Han ELSKER det.