Vigtigt at vide inden behandling

I forbindelse med behandlingen tager jeg til tider før- og efter-billeder.

Jeg skal se hesten/ponyen/æslet i skridt og evt. i trav inden behandlingen.

Hesten/ponyen/æslet skal være tør og ren (også hovene).

Hesten/ponyen/æslet må gerne være redet inden en behandling, men den må ikke have arbejdet hårdt, da det vil være smertefuldt for hesten at blive masseret direkte på muskler der er syret til.

Dybdegående massage behandling bør planlægges på en dag, hvor din hest/pony/æsel har mulighed for at holde fri resten af dagen og gerne dagen efter, hvis behandlingen kræver det (en gåtur eller let løsgørende arbejde dagen efter er normalt i orden. Dette vurderes ud fra hestens/ponyens/æslets fysik). Alternativt kan jeg lave en let sportsmassage der kan bruges til både opvarmning og afslapning af hesten/ponyen/æslet efter ridning.

Efter behandlingen skal du trække din hest/pony/æsel i skridt i ca. 15 minutter. De bør aldrig stilles direkte på boks efter endt massage, da det vil ophobe affaldsstoffer i muskulaturen og de vil have svært ved at gå efterfølgende.

Det sker at de får øget tørst efterfølgende, og nogle kan få lidt serøst (klart) flåd fra næsen. I sjældne tilfælde med meget store spændinger kan der ses mildt næseblod, der er kun tale om et par enkelte dråber, og det vil hurtigt aftage igen.

Ved massage er det muligt at løsne op for kompensationer i hestens/ponyens/æslets krop, og der kan ske midlertidig reaktivering af gamle traumer. Derfor anbefales det ikke at give den dybdegående behandling i ugen op til et stævne eller andre arrangementer, hvor hesten/ponyen/æslet forventes at kunne præstere optimalt.

OBS: i følgende tilfælde kan massage ikke udføres:

  • Syge heste/ponyer/æsler
  • Halte heste/ponyer/æsler (dog tilladt ved accept fra dyrlæge)
  • Behandling med dyrlægeordinerede præparater som fx vaccination, ormekur, antibiotika, binyrebark-hormon, smertestillende m.m. indenfor de seneste 7 dage (dyrlægen kan godt vaccinere i ugen efter en massage)
  • Drægtige hopper
  • Heste/ponyer/æsler med tumor (sarcoider er undtaget – men der kan ikke masseres direkte på disse)
  • Der kan ikke masseres på flåtbid samt akutskader.

Varighed, priser, betaling og aflysning

En behandling varer typisk 1-1,5 time afhængig af, hvad jeg finder og af hestens/ponyens/æslets behov og reaktioner. Nogle gange kan den tage kortere tid og en sjælden gang imellem lidt længere. Behandlingen foregår ALTID på hestens præmisser, så når den ikke rummer mere, så stopper vi.

Efter behandlingen får du en feedback fra mig og journal fremsendes hvis du ønsker det.

Priser ses her.

Aftalte behandlinger kan pga sygdom eller skader hos dig eller hesten/ponyen/æslet aflyses indtil om morgenen kl. 8 på behandlingsdagen. Ved senere aflysning og hvis jeg kører forgæves opkræves fuld betaling.

Betaling skal ske ifm behandlingen og kan ske via MobilePay eller kontant.

Jeg forbeholder mig ret til at aflyse en behandling efter den er startet, hvis jeg kan se, at hesten/ponyen/æslet er syg, skadet eller hvis det på anden vis er uforsvarligt at fortsætte en behandling. Hvis behandlingen afbrydes pga dette, opkræves betaling stadig.

HorseMama Bodywork

Privatfoto

HorseMama Bodywork

Foto: Kaja Wennich Photography

Medlem af:

Dansk Hestemassørforening