HorseMama Foredrag & Workshops

HorseMama Foredrag & Workshops tilbydes til både børn og voksne. Med udgangspunkt i SMIL Horsemanship får I en større forståelse for hestenes sprog, signaler og adfærd og konkret viden og nyttige værktøjer til at få en stærkere relation med hestene.

Bliv klogere på både heste og på dig selv. Jeg tilbyder spændende og underholdende foredrag samt workshops for både børn og for voksne, hvor jeg rundhåndet deler ud af nyttig viden og konkrete værktøjer, som kan bruges med det samme.

Giv hesten en stemme

Sådan skaber du bedre relationer med SMIL Horsemanship.

Føler du, at du og din hest nogle gange “taler forbi hinanden”? Gør hesten ikke lige det du forventer? Har du udfordringer i daglig håndtering, træning eller ridning, som du ikke har knækket “koden” til?

I dette foredrag deler jeg ud af min erfaring og viden om hesteadfærd, om hvordan du påvirker din hest med krop og sind og om hvordan du bliver den bedste version af dig selv i forhold til hesten, jeres samarbejde og træning/ridning. Du får inspiration og konkrete værktøjer, som du kan bruge med det samme. Resultatet er en fælles forståelse mellem menneske og hest, som giver en bedre relation, som igen resulterer i mindre pres, mindre stress samt en bedre træning og ridning.

Foredraget dækker bl.a. over følgende emner:

  • Horsemanship – hvad er det? Introduktion til SMIL Horsemanship.
  • Hesteadfærd og hestenes sprog og signaler (bl.a. calming signals) – herunder hvordan lærer heste og hvordan kan du bruge viden om hestenes sprog og signaler.
  • Sådan påvirker din krop og dit sind hesten. Vi øver fokus og nærvær.
  • Sådan bruger du den viden du har fået.

Foredraget varer 2 timer inkl. en pause på et kvarters tid.

Prisen er 2.000 kr. inkl. moms (1.600 kr. ekskl. moms) + kørsel efter statens takst. Antal deltagere: op til 20.

Book foredrag nu – kontakt mig her

HorseMama hos Nyt Hesteliv 28.08.22

SMIL Horsemanship, Nyt Hesteliv 28.08.2022

Foredrag hos Country Market Fredensborg 25.06.2020

(Foto: Country Market Fredensborg)

Horsemanship i børnehøjde med SMIL

Hvad er horsemanship egentlig for noget? Hvordan snakker heste sammen? Hvorfor vil min pony ikke ha’, at jeg klør den i hovedet? Hvorfor ryster hesten på hovedet, når der ikke er fluer? Kan hesten forstå, hvad jeg siger? Hvorfor går hesten væk fra mig – kan den ikke li’ mig?

Børn stiller mange spørgsmål om heste og ponyer – og det kan de få svar på i mit foredrag for børn. Jeg gennemgår principperne i mit SMIL Horsemanship koncept, fortæller om hestenes sanser, sprog og signaler og børnene får konkrete værktøjer med hjem, som de kan bruge i dagligdags håndtering, ridning og når de hænger ud med heste og ponyer i det hele taget.

Læs mere om workshops for børn her

Du kan også læse mere om SMIL Horsemanship for børn i Bravehearts Verden.

Feedback fra elever:

Vi, Elias på 8, Lea på 11 og jeg (mor) elsker vores tre ismuler – og vi gør alt, hvad vi kan for at vise dem det. Vi ved, at vores muler også er glade for os, for de gør sig altid umage med at give os nogle dejlige rideture, de kommer altid hen til os, når de hører vores stemmer, og de gider godt være med til at hygge med os. Vi ved også, at selvom vi gør vores bedste for at passe dem godt, så er der rigtig meget vi ikke ved – og i et stykke tid har vi talt om, at det kunne være fedt at lære lidt om vores hestes sprog, så vi kan komme endnu tættere på hinanden.

Den der følelse at være ‘koblet sammen med sin hest’ som Elias beskriver det, når han og Fylkir står helt stille sammen og nusser – eller det smil Lea har, når hende og Alfred har haft en tur i skoven, hvor de bare var enige hele vejen om, hvad de skulle – den følelse og det smil – det ville vi gerne lære at få endnu mere frem. Så vi spurgte Camilla fra Horsemama, om hun ville undervise os i at forstå vores ismuler bedre. Det ville hun heldigvis gerne – og allerbedst: Hun underviser i børnehøjde, børnetempo og børnesprog. Man fornemmer lynhurtigt, at Camilla tuner ind på, hvor børnene er – Lea og Elias er krudtugler, der sagtens kan koncentrere sig længe af gangen – hvis indholdet er godt, programmet varieret og ikke for meget røv-til-sæde. Og det var præcos hvad vi fik. To timer uden pause med gode og nemt forståelige forklaring, plads til (mere eller mindre relevante) input fra de unge deltagere og masser af øvelser. Camilla havde lagt et program hjemmefra til os – og det er rart (særligt for den der betaler), at kunne se for sig, hvad der skal ske. Men samtidig var der god plads til at se på børnene og deres heste og tilpasse de to timer til det. Og hvad så når man er voksen – bliver det så ikke kedeligt? Nope – at se børnenes intuitive tilgang kombineret med Camillas teori er enormt lærerigt. Og mellem os – ungerne var selvfølgelig langt bedre til at tage til sig, prøve af og lykkes med de ting, vi øvede.

Vi lærte, at når Fylkir nogen gange drejer hovedet væk, når Elias vil kramme ham, så er det ikke fordi han ikke er glad for Elias; han vil bare gerne have det vist med kærtegn andre steder end i hovedet. Og når han gaber og virker træt, når Elias’ far henter ham på folden, så er det ikke fordi han pludselig bliver træt –  men fordi han gerne vil have, at tingene ikke går for hurtigt. “Chill”, er beskeden – og det er budskab, der er til at tage og føle på. Og i virkeligheden er det slet ikke så svært, siger Lea, man skal bare huske alle deres sanser og lytte til dem – så kommer det helt af sig selv.
Harridslev rideklub

SMIL Horsemanship, Harridslev Rideklub 11.09.2022

SMIL

SMIL workshop hos Letridning. Pinsen 2021.

(Foto: Allan Engelbrecht – Photobyahe)

Nyt Hesteliv 08.08.2020

Horsemanship i børnehøjde hos Nyt Hesteliv 08.08.2020

(Foto: Nyt Hesteliv)

Skift tilstand og nå længere med din hest

3-timers spændende og underholdende workshop, hvor Klaus Veile og jeg underviser dig i, hvordan vores hjerner og hestenes hjerner fungerer og hvordan vi kan bruge den viden til at forbedre kommunikationen med heste. Der vil være masser af øvelser, som du får glæde af med det samme.

Læs mere her


Om Klaus Veile

Klaus er stifter og leder af firmaet Sapiens Performance. Han har gennem mange år udviklet og afholdt uddannelser og udviklingsforløb for enkeltpersoner og teams i erhvervslivet og elitesportsverdenen. Desuden gæsteunderviser han på flere universiteter. Klaus betragtes som en af de ledende kapaciteter inden for præstationsfremmende psykologihigh performance mindset og mental træning. Han er blandt andet uddannet MA Sports Psych og MBA.

Klaus Veile og Camilla Jacobs

Book foredrag & workshops

Er du interesseret i at booke mig til en workshop eller et foredrag, fx i rideklub, på rideskolen, i forbindelse med ridelejr eller ved et arrangement privat eller på fx en café, så kontakt mig.

Jeg medbringer alt det AV udstyr jeg skal bruge. Du skal blot sørge for et rart lokale med nok plads og stole til at deltagerne kan holde Corona-afstand, håndsprit, ordentlige toiletforhold og evt. mulighed for at byde på en kop kaffe eller te.

Du kan vælge et af nedenstående foredrag/workshops eller sende mig ønske om emner, så sammensætter jeg eventet udfra ønskerne. Pris afhænger af indhold/varighed og lokation.

Arrangerer du foredraget på vegne af klub, forening, café eller lign. vil du få markedsføring via min Facebook side og hjemmesiden.

Kalender

Der er p.t. ingen planlagte workshops og foredrag.