Heste og ponyer i forårshumør kan kræve mere af os

Forår med HorseMamaVejret er jo skiftende, men hvor har vi dog bare haft nogle dejlige forårsdage på det sidste. Jeg nyder at kunne tage en time-out med Braveheart. F.eks. ude på folden, hvor vi lige lukker øjnene et øjeblik, mærker solens varme og lytter til fuglesang. Så bliver energi depoterne fyldt op.

Apropos energi depoter, så har Braveheart nogle dage rigeligt med energi at byde ind med i øjeblikket 😆 Først var det fordi flokken ikke bevægede sig så meget pga. frossen jord – og nu er der bare forår i luften. Er du hestemenneske, så har du måske oplevet det samme. Jeg synes det er dejligt, at se vores heste og ponyer forårsglade. Men det kan kræve mere af dem. Og det kræver mere af os.

 

Heste og ponyer i forårshumør

De 4-benede venner først. Det jeg bl.a. oplever om foråret er, at de skiftende temperaturer gør, at de heste og ponyer, der i forvejen er meget madglade, bliver mere fokuserede på mad. Så snart der er kulde i luften – og dette kan være flere dage før kulden kommer – så skal der bare spises igennem. Derudover oplever jeg, at mange bliver mere opmærksomme på omgivelserne, og dem der har det med at blive nervøse og bange bliver det endnu mere.

 

… kan kræve mere af os

Disse ting kan kræve mere af os. At få en madglad hest eller pony til at synes det er mere interessant at træne eller at gå til ridning end at spise kræver, at vi inspirerer dem. Nye øvelser, fx scentwork, og nye steder at træne eller ride kan vække deres nysgerrighed – og det kan i øvrigt også gøre det sjovere for os. I forhold til opmærksomhed på opgivelserne og at være nervøs/bange, så kræver det, at vi er mere “på”. Fokus, nærvær og grounding spiller en større rolle. Dette opnår vi ved at sørge for self-care (nok søvn, motion, ordentlig mad, nok væske o.s.v.) og ved ikke at have 1000 ting i hovedet og ved at grounde. Hvis du er fast læser af min blog, så har du læst dette mange gange før. Og hvorfor skriver jeg det så igen? Jo, fordi jeg stadig kommer ud til heste- og pony-ejere, der har problemer, der skyldes at de ikke er nærværende og fokuserede. Såååå endnu engang: husk at være groundet. Vil du have tips til grounding, så læs mere her

 

Inspiration til hestetræning

Noget andet jeg oplever ude hos jer er, at mange gerne vil have inspiration til træning – enten generelt for at lave noget nyt, når I træner fra jorden eller i forhold til en specifik problemstilling eller specifikt formål, som f.eks. træning af ungheste, træning af heste, der har stået stille, trailertræning eller andet. Du kan læse mere om hestetræning her på hjemmesiden. Hvis du har en specifik udfordring, er du velkommen til at kontakte mig.

 

HorseMama-kram

Camilla