God horsemanship

God horsemanship, når man ikke kan træne, som man plejer

I går havde vi en fantastisk sommerdag – midt i september. SKØNT! Men også hysterisk varmt efter min mening. Og når jeg synes det er hysterisk varmt, så ved jeg, at Braveheart også synes det. Han har jo ikke bare pels – pga. racen har han MEGET pels – og er i øvrigt i gang ved at skifte til vinterpels.

Vi øver overgange mellem skridt og trav i øjeblikket, og i går havde jeg planlagt træningsdag – men allerede da jeg steg ud af bilen vidste jeg, at det ikke var en god ide at insistere på træning af den kaliber. Varme dræner Braveheart (og mig 😉 ) for energi. Og da jeg hentede Braveheart på folden, kunne jeg tydeligt mærke hans lave energi niveau. Der var ikke andet for end at lægge en ny plan, som passede til vores energi-niveau. 

Vi endte med at gå korte ture rundt på matriklen og fik der øvet hele to ting: dels at gå tur uden at spise græs, hvilket en madglad hest som ham i øvrigt synes er pænt træls, og dels at gå en lille tur uden at kunne se flokken, hvor jeg arbejder med vores connection på en måde, så han føler sig tryg. Det gik super godt og vi fik begge meget læring ud af ‘seancen’. Jeg kørte fra gården med både solskin i øjnene og solskin i hjertet. Det var en dejlig oplevelse med Braveheart. Ikke med planlagt aktivitet, men en for os begge skøn og lærerig tur, som passede perfekt til vores energi niveau og det smukke vejr.


Når man ikke kan træne som man plejer.

Nogle gange kan vi bare ikke lave det vi har planlagt eller det vi plejer. Fx fordi det er varmt, som det var i går. Eller fordi hesten er øm, skadet eller træt/uoplagt – eller fordi vi mennesker er ømme, skadede eller trætte/uoplagte. Og så er det vigtigt, at vi er fleksible og finder på noget andet. Hvis vi insisterer på at lave noget planlagt, når forholdene ikke er til det, ender vi tit stressede, frustrerede eller måske oven i købet med (værre) skader. Det gavner ingen.


Dyrk i stedet en gang god horsemanship.

Hvis ikke du kan lave det du plejer, så brug i stedet tiden på at hænge ud med hesten, på at øve at være mindfull og grounde (det kan du finde inspiration til her), på gåture, hvis I kan, eller på bom-øvelser eller anden leg. Så kan både du og hesten få glæde af god horsemanship – med sol i hjertet.

God fornøjelse!

 

HorseMama-kram

Camilla