Bacardi smile

En behandlers privilegie

Jeg har tidligere her på bloggen skrevet om at sige farvel. Både om at selv sige farvel til en hesteven og om at det er vigtigt at heste får lov til at sige farvel til en hesteven.

Der er endnu en situation, som jeg føler for at skrive om. Det er, når man som træner/behandler må sige farvel til en hest/pony, der er kommet ind under huden på én.

Som underviser og behandler møder jeg MANGE heste og ponyer – og enkelte æsler 😊. Nogle møder jeg kun en enkelt eller få gange – andre møder jeg mange gange og over lange perioder.

Jeg får et forhold til dem alle. Nogle af dem meget tæt. Specielt dem jeg giver behandlinger. De åbner op og viser mig, hvad der foregår i både deres krop og deres hoved. Jo flere gange jeg kommer ud til dem, des flere lag får jeg lov til at komme igennem. Og de gør sig faktisk meget sårbare ved at åbne op på den måde. Det er noget jeg er meget ydmyg og respektfuld overfor! Og det er naturligvis det, der skaber den tætte følelsesmæssige relation.

De her tætte relationer betyder, at jeg kommer til at savne de skønne væsener, når jeg ikke kommer ud til dem mere. Og i går fandt jeg så også ud af, hvor ondt det (også) gør på mig, når en af de ’gamle venner’ forlader denne verden. En skøn hest, som jeg har hjulpet med at træne og som jeg har behandlet, blev nemlig aflivet. Han havde fået en alvorlig skade og stod ikke til at redde.

Pyhh, det var en hård besked at få. Jeg er kommet hos ham og hans part igennem knapt 2 år og han havde en stor plads i mit hjerte! (Følger du HorseMama på Facebook, så har du nok hørt om ham før. Har lige talt, at der er hele 11 opslag om ham 😄)

Jeg er trist over, at jeg ikke skal se ham mere. Men hold op, hvor jeg føler mig privilegeret – tænk at få lov til at møde så mange smukke 4-benede sjæle, som i den grad kommer ind under huden på mig. Jeg er dybt taknemmelig for dem alle – for at de lukker mig ind i deres verden.

—–

God rejse til den anden side smukke Bacardi. Jeg kan forestille mig, at du synes det er lidt træls, at du måtte herfra nu. For du nød dine mennesker og du elskede at vise dem alt det du kunne. Du er en af de sejeste heste jeg har mødt. Nyd de evige mælkebøttemarker.

Kærlig hilsen

Camilla ❤️

Bacardi smile