Braveheart

Det sidste farvel

I dag blev en hest fra Bravehearts flok aflivet. Det var Bella. Hun var gammel og bentøjet ville ikke mere, så det var tid til at hun fik fred og rejste til de evige græsmarker. Jeg ved hun vil blive savnet rigtig meget af både heste og mennesker.

Braveheart har kun været i flokken i knapt 4 måneder, men Bella og han har nusset meget i den tid, så jeg blev i aftes spurgt om Braveheart ville sige farvel inden hun blev afhentet her til morgen. Og det sagde jeg ja til, for jeg synes, at det er vigtigt at heste får mulighed til at tage afsked med deres gode venner. Det er min erfaring at heste reagerer forskelligt på at tage afsked – min gamle hest, Robin, stressede rigtig meget, da han tog afsked med en af sine bedste foldmakkere. Da Braveheart ikke havde oplevet at tage afsked før, så syntes jeg det var rart vi kunne gøre det sammen på en smuk morgen, hvor der var ro på.

BraveheartBraveheart tog det så super flot. Han blev påvirket af situationen, men han tog min ro og overførte den til sig selv, og kunne derfor stå afslappet og græsse ved siden af Bella. Efter lidt tid gik han hen til hende og snusede til hende, og det påvirkede ham helt klart. Jeg talte roligt med ham og fortalte at alt var ok og som det skulle være – og så begyndte han at græsse igen. Det var så smukt og fint og roligt – og vi stod der lige så længe som Braveheart havde behov for det. Bagefter gik vi en lille tur og han var helt rolig og afklaret.

Jeg er piv-stolt af ham! Vi har igennem de seneste måneder fået en endnu stærkere forbindelse end tidligere. Den er solid og klar – og hjælper både i træningssituationer og så hjælper den os begge igennem de lidt svære situationer, som fx at tage afsked.

—–

Jeg kendte kun Bella i 4 måneder. Hun var en meget søgende og kommunikerende hest, så – trods det relativt korte bekendtskab – havde vi mange hyggestunder og hun kom helt sikkert ind under huden på mig også. Et meget smukt væsen!

RIP Bella. Æret være dit minde. 💖🌹