Braveheart

Connection med hesten. Er kæden hoppet af?

Jeg fokuserer meget på, at de hesteejere/ryttere jeg underviser har det rigtige mind-set til at connecte med deres heste – altså at de skaber det bedste fundament for samhørighed, harmoni og samarbejde. Jo bedre connection, eller forbindelse, vi har til hesten, des bedre fornemmelse har vi for den, og jo bedre fornemmelse, des bedre træning og ridning får vi.

 

Vores mind-set er ikke nok

Nogle gange er det dog ikke nok at arbejde med vores mind-set. Hesten skal også være med og det er den ikke altid. Vi har det med at opfatte hesten som et meget spirituelt væsen, som vi, hvis vi åbner op, kan få en tæt forbindelse til. Forbindelsen opstår dog ikke bare i hovedet – ved at vi tænker os til, at vi gerne vil have en tæt forbindelse. Forbindelsen opstår via en bevidsthed i vores kroppe, når vi evner at være grounded i vores krop. Og så er der nogle fysiske mekanismer, som spiller ind, bl.a. via elektromagnetisme i vores hjerter. Lyder måske helt vildt, men der er forsket i det og det er beskrevet flere steder, fx her: https://www.care2.com/greenliving/new-meaning-to-horse-sense.html. Derfor kræver en connection mellem menneske og hest, at vi virkelig er tilstede og mærker vores kroppe. Og det kan ske, at hesten ikke mærker sin krop og så kan vi være verdensmestre i at være grounded og tilstede, men hvis ikke hesten er det, så hopper kæden af.

 

Case: Braveheart

Grunden til at jeg tager dette emne op er, at jeg selv oplevede at have ekstremt svært ved at connecte med min unghest, Braveheart. Det var meget frustrerende. Forklaringen kom, da jeg havde besøg af en fantastisk dygtig dyrlæge, Gitte Jensen, som også er osteopat og som, ligesom jeg, arbejder med hesteadfærd. Du kan læse mere om Gitte og hendes behandlinger her:

https://orøvet.dk/horsemovement.html

Min unge hest har karpelænd og hun skulle vurdere om det er noget, der kan/skal gøres noget ved. Hun fandt ved den første undersøgelse hurtigt en låsning i højre side af bækkenet, som efter alt at dømme har været der længe. Der var problemer omkring sacrum (korsben) og lleum – låsning af hofte og mellem nogle lændehvirvler. Derudover var der kompensatoriske spændinger omkring venstre skulder. Hele højre side af hans bagpart var altså mega stram. Mange brikker faldt på plads. Meget gav rigtig meget mening, både når jeg tænker på hans bevægelsesmønster og hans adfærd.

Hun gik i gang med en osteopatisk behandling og der er ingen tvivl om, at hun havde fat i noget. Ud fra hans adfærd under behandlingen kunne hun fortælle, at han ikke rigtigt var connected til sin krop, hvilket kan ske for hestene, når de har smerter/spændinger. De er flugtdyr, som ikke ”har råd til” at have smerter og derfor kan de gå langt for at undgå at mærke det.

Det gav SÅ meget mening. Jeg har som nævnt haft svært ved at få en god forbindelse med ham. Når jeg har prøvet at connecte har han ikke virket afvisende, men nærmere ”ikke til stede”. Og det giver jo god mening, når han ikke har haft lyst til at være connected til sin krop.

Umiddelbart efter behandlingen bevægede han sig meget anderledes. Og indenfor en halv times tid efter behandlingen kunne jeg mærke en ro hos ham, som jeg aldrig har mærket før.

Nu vil der gå et par dage, hvor han skal vænne sig til at kroppen føles og bevæger sig anderledes. Det han troede var normalt, var jo forkert. Og så skal vi stille og roligt arbejde med vores connection, hvilket jeg glæder mig helt vildt meget til.

Så arbejder du meget med at sikre, at du selv er i det rigtige mind-set til at connecte med din hest og opnår du ikke forbindelsen, så kan det være issues hos hesten, som står i vejen.

Det kan være svært at selv finde frem til, hvor kæden er hoppet af. Hvis du synes det er svært at connecte til din hest og få den der helt tætte fornemmelse, så book en session med mig, hvor jeg kommer ud og hjælper jer med at opnå connection og harmoni.

Book her…

 

HorseMama-kram

Camilla