Malgré Tout artikel: Trækker eller går du med hesten?

Trækker eller går du med hesten?

Sært spørgsmål, tænker du måske… Kommer det ikke ud på ét? Nej, det gør det ikke. Erfaringer viser, at der er stor forskel på at trække og at gå.

Det at trække en hest er ikke bare at trække en hest

Lad os først lige tage udtrykket…. at trække en hest. Se det for dig. Du går forrest med hesten bagved eller måske lidt på siden af hesten – som ikke går lige så hurtigt som dig. Du trækker i tovet. Er det mon hensigtsmæssigt? Et lille pres er fint for at sende et signal, men at trække en hest med et stort pres er uhensigtsmæssigt. Det kan lægge stort pres på nerverne i hestens hoved og lave spændinger i nakken. Det kan også stresse hesten, så den måske reagerer – måske endda voldsomt.

Det kan være, at den synes, at den vil vise dig, hvad det er du gør ved den og begynder at trække med dig i stedet. Det kan også være, at den skubber til dig – måske så du falder.

For en yngre hest, kan det at du går foran og trækker den bevirke, at den mangler de rammer den har brug for. Jeg oplever, at mange ungheste er mere trygge ved at have mennesket ved siden af dem.

…..

Læs mere i min artikel hos Malgré Tout:

https://www.malgretout.dk/traekker-eller-gaar-du-med-hesten/

 

Foto: Shutterstock